România are doi piloți în finalele Campionatului Mondial de Motocross

Data publicarii:

2 piloți români s-au calificat pentru cursele de duminică la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori. Zoltan Ordog, la clasa 125 cmc, și Daniel Marian, la clasa 65cmc, au terminat pe locul 16, respectiv 18, manșele de calificare și și-au asigurat locul printre cei mai rapizi 40 de piloți din lume la clasele la care concurează.

Sâmbătă a fost o zi plină de acțiune pe TCS Racing Park, în prima zi a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, cei mai buni piloți încercând să obțină un loc în finală la una din cele trei clase din concurs.

Spre deosebire de alte competiții de motocross, care se desfășoară în sistemul pe etape, Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori se organizează o dată pe an și se decernează titlurile mondiale la clasele 125cmc, 85cmc și 65cmc.

Piloții de la cele trei clase fost împărțiți în câte două grupe, cei mai rapizi 18 din fiecare grupă asigurându-și locul în cursa de duminică. Celelalte 4 locuri au fost atribuite după desfășurarea “last chance race”, numărul de locuri pentru cele două manșe din finală fiind limitat la 40 pentru fiecare clasă.

În prima parte a zilei s-au desfășurat antrenamentele libere, iar calificările au început la ora 13:00 cu piloții de la clasa 125cmc. Zoltan Ordog a făcut parte din grupa A de la această clasă și a reușit să-și asigure locul în finală terminând calificările în grupa sa cu cel de-al 16-lea timp.

“A fost o presiune foarte mare pe mine. Noua configurație a circuitului este mult mai dificilă și în calificări a fost foarte aglomerat, dar am dat totul în ultimul tur și am reușit să-mi îmbunătățesc timpul cu o secundă. Am avut al 16-lea timp și am obținut calificarea pentru cursă. Sunt foarte bucuros și acum sunt puțin mai liniștit. Știu că vor fi două manșe dificile și voi da totul pentru a obține un rezultat cât mai bun”, a spus Zoltan Ordog.

Al doilea pilot român care și-a asigurat locul în cursa finală de duminică a fost Daniel Marian care a terminat cu cel de-al 18-lea timp în grupa A de calificare la clasa 65cmc. “Am așteptat cu nerăbdare acest moment și nu-mi vine să cred că am reușit să mă calific în finala Campionatului Mondial. A fost o sesiune extrem de dificilă și sunt mândru că voi reprezenta România în lupta cu cei mai buni piloți din lume la această clasă”, a spus și Daniel Marian.

Din păcate, niciun pilot român nu a reușit să obțină calificarea în finala de la clasa 85cmc. Ziua de duminică, 9 iulie, va începe cu sesiunile de încălzire, programate între orele 09:00 și 10:00, urmate de startul festiv la care participă toți piloții calificați în finală.

Startul în prima cursă se va da la ora 11:30, la fiecare clasă fiind programate câte două curse în finală, fiecare cu punctaj separat. Clasamentul se întocmește în funcție de rezultatele din ambele curse. În cazul egalității de puncte, criteriul de departajare este rezultatul din cursa a doua. Sistemul de punctaj este 25-22-20-18-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 pentru primii 20 de clasați în fiecare dintre cele două manșe.

Cursele de la clasa 65cmc durează 12 minute + 2 tururi, la clasa 85cmc durează 20 de minute + 2 tururi, iar la clasa 125cmc vor fi două manșe de 25 de minute + 2 tururi. Festivitatea de premiere este programată duminică, începând cu ora 17:00.

Program:
Duminică, 9 iulie
: 09:00 Warm-up 65cc, 09:25 Warm-up 85cc, 09:50 Warm-up 125cc, 11:30 Cursa 1 65cc, 12:15 Cursa 1 85cc, 13:10 Cursa 1 125cc, 14:30 Cursa 2 65cc, 15:15 Cursa 2 85cc, 16:10 Cursa 2 125cc, 17:00 Festivitatea de premiere la cele 3 clase.

Organizarea Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori pe TCS Racing Park a fost acordată de Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Infront Moto Racing, promotorul competiției, cluburilor Top Cross TCS și Dual Racing Team. Evenimentul programat în perioada 7 – 9 iulie, pe circuitul TCS Racing Park, se desfășoară sub egida Federației Române de Motociclism și este susținut de Agentia Națională pentru Sporti. Sponsorii evenimentului sunt Alro Slatina, Trivas, ATH Moto, Husqvarna, Best Tools, Vodafone, Aic Trucks, Paste Băneasa, OMV România, Vitamin Aqua, Promenada Mall și Asociația pentru Tineret și Evoluție.

Parteneri media: Euromedia, Rock FM, Phoenix, Pro TV, Universal Solution, Look Outdoor, Strategic United Media, BlitzTV.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Electronic Arts lanseaza primul Deep Dive al EA SPORTS WRC

Electronic Arts anunță azi primul Deep Dive al EA...

Charles Leclerc te provoacă să-i bați timpul de la Monza în jocul F1 23

Un nou "Pro Challenge" este aici si le ofera...

Jocul EA SPORTS WRC se va lansa pe 3 noiembrie

Electronic Arts Inc. a prezentat trailerul oficial pentru EA...

“Silly season” sau între zvonistică şi palpabil pe piața transferurilor

De peste trei decenii perioada iulie-august-septembrie s-a ales cu...

Enzo Ferrari. Partea a II-a:Instituţia, 1947-1988

“Avem trei instituţii în Italia: Papa, Ferrari şi Mafia....

Enzo Ferrari. Omul şi mitul. Partea I: Cursele ca o afacere

Un domn uşor rubicond, cu un aer distins în...

Secretul superiorității Red Bull 

12 GP-uri s-au desfăşurat până acum în 2023. Şi...

Trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la  Transylvania Classic 2023

Cele 77 de echipaje înscrise la Transylvania Classic, un...