Număr record de participanți la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori din România

Data publicarii:

249 de piloți din 37 de țări se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65cmc, 85cmc și 125cmc pe circuitul TCS Racing Park, aflat la 25 de kilometri de București. Acesta este cel mai mare număr de sportivi înscriși la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori, de la prima ediție din 2004.

România găzduiește în acest weekend, 7 – 9 iulie, ediția a 19-a a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, iar la start vor fi 249 de piloți din 37 de țări, un număr record de participanți încă de la prima ediție a acestei competiții organizată în 2004.

Țările reprezentate la evenimentul din România sunt Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Columbia, Danemarca, Ecuador, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Lichtenstein, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Thailanda, Țările de Jos, Ucraina, Uganda, Ungaria și România.

Cluburile Top Cross TCS și Dual Racing Team organizează ediția din acest an a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, competiție care se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Motoclicsm și a Federației Române de Motociclism, iar la start vor fi și 21 dintre cei mai buni tineri piloți români care vor concura la cele trei clase.

“Campionatul Mondial este cel mai important eveniment anual pentru juniorii din motocross și sunt mândru că am reușit să atragem pentru ediția din România un număr record de țări participante. Vor fi 249 de piloți la start, dintre care 21 din România, și cu siguranță va fi una dintre cele mai disputate ediții de Campionat Mondial din istorie”, a mai spus și Ciprian Popescu, organizator și reprezentantul clubului Dual Racing Team.

Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori va debuta vineri, 7 iulie, cu festivitatea oficială de deschidere care se va desfășura începând cu ora 19:00 la Promenada Mall, pe esplanada Barbu Vacarescu și terasa Manufaktura, unde vor fi prezentați toți piloții participanți la ediția din acest an.

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 09:00, acțiunea se va muta pe TCS Racing Park, circuit aflat la 25 de kilometri de București. Sâmbătă, 8 iulie, sesiunile de antrenamente libere se vor desfășura între orele 09:00 și 11:30, iar calificările vor începe de la ora 13:00. Începând cu ora 17:00 sunt programate apoi cursele care oferă piloților o ultimă șansă la un loc pe grilă în cursele principale.

Ziua de duminică, 9 iulie, începe cu sesiunile de încălzire, între orele 09:00 și 10:30, iar startul în prima cursă este programat pentru ora 11:30, la fiecare clasă fiind programate câte două manșe. Cursele de la clasa 65cmc durează 12 minute + 2 tururi, la clasa 85cmc durează 20 de minute + 2 tururi, iar la clasa 125cmc vor fi două manșe de 25 de minute + 2 tururi. Programul final va fi definitivat la ședința tehnică de vineri.  

Circuitul TCS Racing Park a fost complet refăcut pentru ediția din acest an a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, iar organizatorii au lucrat cu neozeelandezul Greg Atkins, unul dintre cei mai buni dezvoltatori de circuite off-road din lume.

“Am acceptat imediat propunerea organizatorilor de a lucra la noua variantă a circuitului, mai ales că am fost implicat în dezvoltarea acestuia încă de la început. Am gândit un circuit tehnic, solicitant pentru piloți, dar care să fie accesibil pentru piloții de la toate clasele”, a spus Greg Atkins.    

Noua variantă a circuitului are 1.650 de metri, 16 viraje și 9 săritori, iar zona de start a fost relocată într-o altă parte față de versiunea inițială, în acest loc fiind acum padock-ul pentru concurenți. În plus, acum se va merge în sensul invers acelor de ceasornic.

“A fost o provocare uriașă să facem toate aceste schimbări în doar câteva luni. Am adus peste 100 de camioane cu nisip pe care l-am amestecat cu pământul de pe circuit, am construit grupuri sanitare noi și o zonă pentru spălat motocicletele cu 40 de posturi. De asemenea am schimbat toată instalația electrică, am implementat un sistem de irigație a traseului mult mai eficient și am creat multe facilități noi care fac din TCS Racing Park unul dintre cele mai moderne circuite din regiune. Am făcut aceste investiții pentru că vrem să punem România pe harta permanentă a motocrossului mondial“, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS. 

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro

Accesul publicului la acest eveniment se va face în baza unui abonament, valabil pentru zilele de 8 și 9 iulie, care poate fi cumpărat de pe platforma iabilet.ro sau, în zilele de desfășurare a curselor direct în zonele special amenajate la TCS Racing Park. Prețul abonamentului pentru două zile pline de acțiune este de 85 de lei. Copiii până la vârsta de 10 ani beneficiază de intrarea gratuită.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...