Sebastian Barbu și Bogdan Iancu rămân în lupta pentru titlul național și după Raliul Clujului

Data publicarii:

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au câștigat trei probe speciale în Raliul Clujului și au terminat etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Betano pe locul secund. Echipajul sibian își păstrează prima poziție în clasamentul general, iar titlul se va decide în ultima etapă a sezonului 2022.

8 probe speciale cu o lungime totală de aproape 130 de kilometri. Așa arăta pe hârtie Raliul Clujului, etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Betano. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, copilotul său, se aflau pe prima poziție în clasamentul general înaintea acestei etape și și-au păstrat acest loc și după etapa de la Cluj.

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au început raliul cu o victorie pe speciala Măguri Răcătău, probă pe care s-au impus și la a doua trecere. Astfel, după prima zi din Raliul Clujului, echipajul sibian se afla pe locul secund, la 10,2 secunde în spatele liderului.

În ziua a doua, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au avut un parcurs rapid și constant care s-a încheiat cu victoria în Power Stage, ultima probă a raliului, și bonusul de 5 puncte pentru această performanță. După cele 8 probe speciale, Sebastian Barbu a terminat pe locul secund, dar, cu un total de 274 de puncte, pilotul sibian își păstrează prima poziție în clasamentul general, la 3,2 puncte în fața lui Simone Tempestini.

„Am reușit cel mai bun, rapid și constant parcurs la un raliu de asfalt la care am participat până acum. În plus, am reușit să câștigăm în Power Stage, ceea ce arată clar că munca noastră, a tuturor oamenilor din echipă dă rezultate. Ne păstrăm prima poziție la general, dar din păcate nu am obținut rezultatul care să ne liniștească în lupta pentru titlul național absolut, lucru care va face ca Raliul Brașovului să fie etapa decisivă. A fost un sezon foarte echilibrat și acum vreau doar să le mulțumesc tuturor celor implicați în povestea aceasta, pentru că fără ei nu reușeam nimic. Am terminat etapa de la Cluj pe podium și acum ne pregătim pentru etapa de la Brașov”, a spus Sebastian Barbu.

Conform regulamentului se vor lua în calcul cele mai bune 7 rezultate ale sezonului, iar titlul se va decide în Raliul Brașovului, ultima etapă a sezonului 2022 fiind programată în perioada 28 – 30 octombrie.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2022 de partenerii: ARC Stake, Gorgandin, EGLO Romania, Yiippi Mango Energy Drink, Foerch Romania, Mindsoft, Geometrica Architects, P1, Naceleup.ro, AutoSole 2.0 SRL și FcCompetition.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...