Felipe Drugovich propune o schimbare a regulamentului din Formula 2

Data publicarii:

Felipe Drugovich, campionul sezonului 2022 din Formula 2, nu este de acord cu actualul regulament și propune o schimbare.

Conform regulilor, campionul din F2 nu mai poate participa și anul următor în competiție, el fiind nevoit să își găsească loc în Formula 1 sau să aștepte o eventuală oportunitate.

De-a lungul anilor, mai mulți piloți și-au găsit angajament imediat după triumful din F2, dar au existat și cazuri în care această regulă i-a lăsat pe piloți în afara unei competiții, dată fiind concurența uriașă din Formula 1.

Felipe Drugovich, campionul sezonului 2022 din F2

Felipe Drugovich cere schimbarea regulamentului din Formula 2

Pilotul brazilian nu și-a putut găsi loc în F1 pentru sezonul 2023, dar a semnat un contract cu Aston Martin, devenind pilot de rezervă pentru echipa britanică. Situația însă nu îl mulțumește pe deplin pe Drugovich.

„Din punctul meu de vedere, fie câștigi seria și ești promovat automat în Formula 1, fie ești lăsat în continuare să participi în Formula 2. Dar, în primul rând, cred că cel mai important lucru este să ți se asigure promovarea.

Am avut niște discuții cu echipe din IndyCar, dar așa cum am tot spus, scopul meu este să ajung în Formula 1, asta e ce îmi doresc. Însă, dacă nu voi avea încotro, voi lua în considerare și IndyCar”, a declarat Felipe Drugovich, conform Autosport.

Felipe Drugovich

Bruno Michel, CEO-ul Formulei 2, nu este de acord cu actualul campion și nu crede că regulamentul va suferi modificări prea curând.

„Nu sunt de acord cu Felipe. Dacă schimbăm această regulă, piloții campioni care rămân în seriile suport ale Formulei 1 vor avea un avantaj uriaș față de ceilalți.

În felul ăsta, tinerii care intră în competițiile noastre nu vor avea șanse foarte mari, iar cariera lor va fi afectată. Nu pentru că nu ar fi talentați, ci pentru că nu ar avea experiența celor care ar pilota de ani de zile în F3 și în F2.

Deci, pentru mine totul este clar. Campionul nu poate să rămână în continuare în seria suport, trebuie să avanseze într-un mod sau altul”, a fost poziția lui Michel.

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Electronic Arts lanseaza primul Deep Dive al EA SPORTS WRC

Electronic Arts anunță azi primul Deep Dive al EA...

Charles Leclerc te provoacă să-i bați timpul de la Monza în jocul F1 23

Un nou "Pro Challenge" este aici si le ofera...

Jocul EA SPORTS WRC se va lansa pe 3 noiembrie

Electronic Arts Inc. a prezentat trailerul oficial pentru EA...

“Silly season” sau între zvonistică şi palpabil pe piața transferurilor

De peste trei decenii perioada iulie-august-septembrie s-a ales cu...

Enzo Ferrari. Partea a II-a:Instituţia, 1947-1988

“Avem trei instituţii în Italia: Papa, Ferrari şi Mafia....

Enzo Ferrari. Omul şi mitul. Partea I: Cursele ca o afacere

Un domn uşor rubicond, cu un aer distins în...

Secretul superiorității Red Bull 

12 GP-uri s-au desfăşurat până acum în 2023. Şi...

Trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la  Transylvania Classic 2023

Cele 77 de echipaje înscrise la Transylvania Classic, un...