Locul secund din Raliul Iașului menține echipajul Sebastian Barbu / Bogdan Iancu în lupta pentru titlu

Data publicarii:

După trei zile intense, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au terminat pe locul secund în Raliul Iașului, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Betano. Cu acest rezultat, echipajul sibian își păstrează prima poziție la general și rămâne în lupta pentru titlul național din 2022.

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, copilotul său, au luat startul în acest weekend în Raliul Iașului, etapa a șaptea din Campionatul National de Raliuri Betano cu un Skoda Fabia Rally 2,  preparat de AutoSole 2.0 SRL și FcCompetition. După 3 zile intense și 134 de kilometri parcurși, împărțiți în 8 probe speciale, echipajul sibian a terminat etapa de la Iași pe locul secund.

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au început etapa cu cel mai bun timp pe super speciala Râpa Galbenă, care s-a desfășurat vineri pe străzile din centrul orașului Iași, în prima zi a raliului.„Este un început bun, dar adevăratul raliu va fi sâmbătă și duminică pe probele de macadam”, spunea Sebastian Barbu, la finalul primei zile din Raliul Iașului.

Sâmbătă și duminică au fost două zile marcate de condiții meteo schimbătoare cu ploaie, mult noroi și, în final, puțin soare. În aceste condiții, alegerea anvelopelor și a strategiei de concurs a fost extrem de importantă. Cu o evoluție constantă, pe următoarele opt probe speciale, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu și-au asigurat încă o clasare pe podium în 2022.

“Așa cum spuneam și înainte de start această etapă a fost una foarte dificilă pentru noi, mai ales că vitezele atinse au fost extreme pentru o etapă pe macadam, iar pe unele probe a contat doar viteza maximă cu care poate să meargă o mașină de curse, iar asta nu este normal pentru o etapă de Campionat Național. Am terminat raliul fără probleme, însă nu chiar cu rezultatul pe care ni-l doream. Am avut un ritm bun pe unele probe, pe altele unde am crezut că suntem rapizi am pierdut de fapt mult timp. A fost o senzație foarte ciudată”, a spus Sebastian Barbu, la finalul etapei de la Iași.

După etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Betano, Sebastian Barbu are un total de 229,60 de puncte și își păstrează prima poziție în clasament. Simone Tempestini este pe locul secund cu 218 puncte, iar Andrei Gîrtofan este pe 3 cu 210,20 de puncte.

„La general lucrurile arată bine, dar să nu uităm că la final formula de calcul este de N – 2. Sunt însă optimist pentru că acest loc secund de la Iași ne menține în lupta pentru titlu așa că o să luăm startul la Raliul Clujului și mai motivați”, a mai spus Sebastian Barbu.

Înaintea acestei etape, echipajul sibian, împreună cu partenerul lor oficial ARC Staking Solutions, lider în ecosistemul Elrond în privința calității serviciilor de staking conectate unei infrastructuri descentralizate, au lansat și o serie unică de șapte NFT-uri, cu numeroase utilități avantajoase cum ar fi acces gratuit la cursul Arc Academy „Blockchain Adventure”, sau acces gratuit la toate evenimentele de networking marca ARC.

Cele 7 NFT-uri au fost realizate în tehnica creionului de artistul Radu Nechifor și îi au în prim plan pe Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, dar și modelul Skoda Fabia Rally 2 cu care concurează anul acesta. Colecția poate fi vizualizată aici https://bit.ly/3pS950j

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2022 de partenerii: ARC Stake, Gorgandin, EGLO Romania, Yiippi Mango Energy Drink, Foerch Romania, Mindsoft, Geometrica Architects, P1, Naceleup.ro, AutoSole 2.0 SRL și FcCompetition.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...