Max Verstappen a câștigat fără emoții Marele Premiu al Belgiei! Cursă perfectă pentru Red Bull

Data publicarii:

Max Verstappen s-a impus fără probleme în Marele Premiu al Belgiei, deși a plecat în cursă de pe locul 14. Sergio Perez și Carlos Sainz au completat podiumul.

Cursa de la Spa a fost dominată de pilotul olandez, reușind să treacă linia de finiș cu un avans de peste 18 secunde față de colegul de echipă.

Ferrari a fost departe de ritmul rivalilor din Milton Keynes, iar spre final de cursă, duelul Scuderiei s-a dat cu Mercedes pentru ultimul loc de pe podium. Sainz a rezistat foarte bine, în ciuda faptului că Russell a fost mai rapid pe pneurile hard.

Marele Premiu al Belgiei – Desfășurare

FINAL: Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Belgiei!!! Charles Leclerc trece pe circuit de Alonso, însă primește o penalizare de 5 secunde pentru depășirea limitei de viteză la boxe. Monegascul termină doar pe 6.

Turul 43/44: Leclerc schimbă pe soft pentru a stabili cel mai rapid tur, însă este depășit de Alonso în momentul ieșirii de la boxe.

Turul 34/44: Piloții Red Bull ocupă în continuare fără probleme primele două poziții, în timp ce George Russell se apropie de Carlos Sainz.

Turul 21/44: Sergio Perez trece și el de spaniolul de la Ferrari și urcă pe locul 2.

Turul 18/44: Liderul clasamentului general trece fără nicio problemă de Sainz și conduce Marele Premiu al Belgiei.

Turul 16/44: Max Verstappen începe să piardă teren și este chemat la boxe. Oprire de 2.8s, suficient pentru a ieși în fața colegului de echipă. Sainz preia din nou șefia cursei.

Turul 15/44: Intră și Sergio Perez pentru schimbul de pneuri, dar iese în fața monegascului de la Ferrari și se apară foarte agresiv, menținându-și poziția.

Turul 14/44: George Russell intră la boxe și iese în spatele lui Charles Leclerc. Top 5: Verstappen, Perez, Sainz, Vettel, Leclerc

Turul 12/44: Carlos Sainz intră la boxe, în timp ce Max Verstappen trece de Sergio Perez și este acum lider.

Turul 8/44: Olandezul trece și de britanicul de la Mercedes și e la doar 2.5 secunde de Perez.

Turul 7/44: Max Verstappen trece de Fernando Alonso și urcă pe 4. George Russell este următoarea țintă.

Turul 5/44: Avem restart și Carlos Sainz controlează foarte bine situația. Rămâne pe primul loc. Verstappen este pe 7, în timp ce Leclerc pe 17, după ce monegascul a trecut și pe la boxe pentru pneuri medium noi.

Turul 2/44: Lewis Hamilton abandonează, opreste monopostul pe circuit și avem Safety Car.

Start: Carlos Sainz a plecat foarte bine și s-a dinstanțat, în timp ce Sergio Perez a luat un start dezastruos și a pierdut multe poziții. Hamilton și Alonso s-au acroșat însă, iar mexicanul de la Red Bull a revenit pe 2.

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...