Primele declarații ale lui Charles Leclerc după dezastrul strategic din Marele Premiu al Ungariei

Data publicarii:

Charles Leclerc a vorbit la finalul cursei din Ungaria despre strategia greșită aleasă de echipa sa, explicând că el nu și-a dorit să oprească atât de repede pentru schimbul pe hard.

La finalul turului 39, monegascul conducea fără emoții cursa de pe Hungaroring și nimic nu prevestea întorsătura nebuna pe care avea să o ia întrecerea din Ungaria. Leclerc a fost chemat însă la boxe pentru al doilea pitstop, cu 31 de tururi rămase.

Montarea pneurilor hard avea însă să fie cea mai proastă decizie pe care o puteau lua cei de la Ferrari, iar din acel moment întreg momentumul a trecut în tabără binomului Red Bull – Max Verstappen, olandezul având pneuri medium, mult mai rapide decât hardurile lui Leclerc.

Charles Leclerc: „N-am înțeles de ce echipa a ales pneurile hard”

„Plecarea în cursă pe medium a fost alegerea corectă, însă montarea pneurilor hard a fost în mod evident decizia care a schimbat soarta cursei. Prima oprire a fost efectuată în momentul potrivit, dar la a doua oprire nu știu de ce am fost chemat atât de devreme.

Am transmis clar că vreau să continui cu pneurile medium, însă am fost chemat la standuri foarte devreme și trebuie să analizăm de ce a fost luată această decizie. După asta, oricum am fost nevoit să opresc din nou pentru că acele pneuri hard au fost îngrozitoare.

Poate că echipa a vrut să se apere de un undercut pentru că Max a intrat mai devreme, dar nu cred că trebuia să reacționăm la asta. Trebuia doar să respectăm strategia noastră.

Până să ne gândim la campionat, cred că e important să rezolvăm problemele pe care le avem și să nu mai facem greșeli. A fost o cursă foarte frustrantă”, a declarat Charles Leclerc, după Marele Premiu al Ungariei.

Charles Leclerc, după MP al Ungariei, foto: captură YouTube

Citește și:

Strategia Scuderiei Ferrari, ironizată de fanii Formulei 1 după Marele Premiu al Ungariei

Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Ungariei! Charles Leclerc, distrus complet de strategia Ferrari

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Electronic Arts lanseaza primul Deep Dive al EA SPORTS WRC

Electronic Arts anunță azi primul Deep Dive al EA...

Charles Leclerc te provoacă să-i bați timpul de la Monza în jocul F1 23

Un nou "Pro Challenge" este aici si le ofera...

Jocul EA SPORTS WRC se va lansa pe 3 noiembrie

Electronic Arts Inc. a prezentat trailerul oficial pentru EA...

“Silly season” sau între zvonistică şi palpabil pe piața transferurilor

De peste trei decenii perioada iulie-august-septembrie s-a ales cu...

Enzo Ferrari. Partea a II-a:Instituţia, 1947-1988

“Avem trei instituţii în Italia: Papa, Ferrari şi Mafia....

Enzo Ferrari. Omul şi mitul. Partea I: Cursele ca o afacere

Un domn uşor rubicond, cu un aer distins în...

Secretul superiorității Red Bull 

12 GP-uri s-au desfăşurat până acum în 2023. Şi...

Trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la  Transylvania Classic 2023

Cele 77 de echipaje înscrise la Transylvania Classic, un...