Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

Data publicarii:

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami, mai mulți piloți au acuzat nivelul precar de aderență și au avertizat că nu se așteaptă la prea multe depășiri în cursa de duminică.

Atât în FP1, sesiune în care Leclerc a fost cel mai rapid, cât și în FP2, acolo unde Russell a setat etalonul, incidentele și-au făcut prezența. Valtteri Bottas și Carlos Sainz au ieșit în decor, fiind arătat steagul roșu. Mai mult decât atât, numeroși piloți s-au răsucit în timpul antrenamentelor, fiind vădit nemulțumiți de condiția asfaltului.

Piloții avertizează: „Nu va fi o cursă reușită în Miami”

„E foarte dezamăgitor că nu există aderență în afara liniei ideale, racing-ul va avea de suferit din cauza asta. Imediat cum ai ieșit de pe trasa ideală, pur și simplu n-ai aderență, s-a zis cu tine. Va fi foarte dificil duminică”, a declarat Sergio Perez după FP2.

„Asfaltul e denivelat în multe locuri, la asta chiar nu ne-am fi așteptat. Toată lumea credea că va fi perfect, dar nu e. Suprafața e foarte dificilă. Ai ieșit de pe trasa ideală și e game over. Te răsucești și lovești zidul de protecție, ceea ce s-a și întâmplat în sesiunile de antrenamente. Pur și simplu e teribil.

Ar trebui făcut ceva, dar nu știu ce. Nu va fi o cursă reușită în condițiile astea pentru că ești limitat, circuitul nu-ți oferă prea multe opțiuni, trebuie doar să urmezi linia ideală”, a declarat și Lando Norris.

„Ai avea impresia că în ziua de azi e relativ ușor să faci un asfalt uniform, dar aparent nu s-a întâmplat asta. Nu știu dacă organizatorii vor putea rezolva problema peste noapte. În rest, circuitul e frumos, e plăcut să pilotezi aici”, a spus Lewis Hamilton.

„Cred că singura problemă e asfaltul. Cu siguranță o să ne dea mari bătăi de cap. E o aderență foarte mare pe trasa ideală, însă e dezastru în afara ei, motiv pentru care va fi greu de depășit. În plus, pneurile se degradează foarte repede, deci va trebui să fim foarte atenți și la acest aspect”, a completat Charles Leclerc.

Calificări MP de la Miami: Sâmbătă, ora 23:00 – 00:00, ora României.
Cursa: Duminică, ora 22:30 – 00:30, ora României.

VIDEO cu Avanpremiera Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...