Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Data publicarii:

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile Porsche și Audi sunt pregătite să intre în Formula 1, însă un anunț oficial va fi făcut în momentul în care o să fie finalizat proiectul noilor unităţi propulsoare care vor debuta în 2026.

În ultimele luni s-a tot vorbit despre o posibilă intrare în Formula 1 a celor două cunoscute mărci, fără a exista o decizie exprimată în mod clar. Acum însă, CEO-ul VAG a explicat motivele din spatele acestei dorințe.

Porsche și Audi, pregătite să participe în Formula 1 din 2026

Într-un interviu transmis în direct pe contul de YouTube al celor de la VAG, Herbert Diess a vorbit deschis despre subiectul intrării în Formula 1, scoțând în evidență că sportul se bucură de un boom extraordinar de popularitate din momentul în care Liberty a început să se implice în promovarea sa.

Mai mult decât atât, schimbarea regulamentului din 2026, le oferă celor două mărci posibilitatea de a avea un start bun în Formula 1, motiv pentru care nu au de ce să amâne momentul.

„Formula 1 se dezvoltă extrem de promițător în întreaga lume. Strategia de marketing și colaborarea cu Netflix au ajutat mult sportul să prindă contur chiar și în Statele Unite ale Americii. În Asia se dezvoltă de asemenea foarte bine, tinerii sunt din ce în ce mai pasionați. Dacă e să ne raportăm la cele mai importante evenimente sportive din lume, atunci doar Formula 1 contează în motorsport.

Dacă te implici în această lume, atunci e obligatoriu să o faci în Formula 1, aici impactul e cel mai mare. Problema este că nu poți intra în acest sport până nu se deschide o portiță, o schimbare de regulament, astfel încât toată lumea să plece de la același nivel. Dacă nu profiți de o astfel de schimbare de regulament, atunci poate să dureze chiar și 10 ani să-i prinzi pe rivalii din față.

Pentru noi este foarte important acest proiect pentru 2026, avem șansa să fim competitivi încă de la început. Dacă ratăm o astfel de oportunitate, atunci probabil va trebui să mai așteptăm încă 10 ani, dar brandurile noastre, Audi și Porsche, vor face tot posibilul să participe în Formula 1 peste 4 ani”, a declarat Diess.

Brandul Volkswagen nu ia în calcul intrarea în Formula 1, în timp ce Porsche țintește un parteneriat cu Red Bull

Diess a confirmat și că numele Volkswagen nu se potrivește cu lumea Formulei 1, însă atât Porsche, cât și Audi caută parteneriate cu actualele echipe. În cazul primului brand, situația pare a fi mai ușoară, dată fiind relația bună cu Red Bull.

Decizia intrării în Formula 1 este legată invariabil și de profit, CEO-ul VAG considerând că o astfel de participare va aduce și mai mulți bani brandurilor sale.

Temerile celor deja implicați în Formula 1

Așa cum s-a precizat și într-un articol anterior, Toto Wolff se teme că Porsche va beneficia de know-how-ul Red Bull Powertrains ce preia conceptul unităţii Honda. Susţinut de Mattia Binotto în demersul său, austriacul dorește ca transferul de proprietate intelectuală între conceptul Honda şi viitorul concept Porsche să nu fie posibil, vecinii din Stuttgart să pornească de la o coală albă în demersul lor (dacă se mai poate vorbi de aşa ceva azi).

CEO-ul Alpine, Laurent Rossi a făcut şi el recent front comun cu Wolff şi Binotto: „Trebuie sa clarificăm dacă noile echipe ce intră în competiţie o fac  cu un proiect propriu Audi sau Porsche, sau cu ceva derivat de la Red Bull, Honda”.

VIDEO cu analiza Marelui Premiu al Regiunii Emilia – Romagna

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...