Mattia Binotto, despre șansele la titlu: Ferrari este mult mai pregătită acum decât în 2018

Data publicarii:

Mattia Binotto (52 ani), conducătorul Scuderiei Ferrari, consideră că echipa are șanse mult mai mari în lupta pentru titlurile mondiale decât a avut în 2018.

După un sezon 2020 dezastruos, Ferrari a încheiat pe podium în 2021, iar acum, după două curse, are mai multe puncte (78) decât au următoarele două clasate la un loc: Mercedes și Red Bull (75 împreună, cu mențiunea că Red Bull nu a adunat niciun punct în Bahrain).

Charles Leclerc, MP al Arabiei Saudite 2022

Monopostul Scuderiei din 2022 este în mod evident cea mai bună mașină a constructorului de la Maranello din 2018 încoace. Atunci, SF71H i-a oferit șansa lui Sebastian Vettel să se lupte pentru titlul mondial, adjudecat însă de Lewis Hamilton, grație mai multor factori care au înclinat balanța în favoarea sa.

În 2018, Vettel a câștigat cinci curse în prima jumătate a sezonului, dar, după pauza de vară, Mercedes a câștigat duelul upgrade-urilor și i-a permis lui Hamilton să se impună în duelul cu Vettel.

Un scenariu similar a avut loc și în 2017. Germanul Scuderiei a început foarte bine sezonul, însă a doua parte a anului a fost dominată de britanicul de la Mercedes.

Mattia Binotto: „Ferrari este mult mai pregătită acum decât în 2018”

„Cred că upgrade-urile aduse pe parcursul unui sezon reprezintă întotdeauna o provocare, nu numai pentru noi, ci pentru toate echipele.

E adevărat că rivalii noștri sunt foarte puternici la acest capitol, au demonstrat asta de-a lungul anilor. Noi am pierdut teren în 2017 și 2018 din cauza upgrade-urile care nu au funcționat.

Însă, cred că situația stă altfel acum. Suntem mult mai bine pregătiți în comparație cu sezoanele precedente. Putem face o treabă mult mai bună la dezvoltarea monopostul pe parcursul anului.

Față de acea perioadă din trecut, astăzi avem și un buget limitat, care va influența rata de dezvoltare și cred că acesta este un element cheie.

Trebuie să ne asigurăm că nu vom cheltui prea mult în primele curse, motiv pentru care nu ne așteptăm la evoluții semnificative pentru următoarea cursă de la Melbourne, dar de îndată ce putem aduce ceva nou, o vom face”, a explicat Binotto.

VIDEO cu analiza Marelui Premiu al Arabiei Saudite

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...