Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor lua startul în Rally of Nations Guanajuato

Data publicarii:

Echipajul sibian va lua startul în perioada 1 – 3 aprilie în Rally of Nations Guanajuato din Mexic.

Vicecampioni naționali în 2021, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor începe acest sezon pe celebrele speciale de macadam din Mexic, într-un raliu la care vor participa piloți de top precum Nils Solans, Didier Auriol, Harri Rovanpera, Mathew Wilson, Mads Ostberg sau Adrien Formaux, care își vor reprezenta țara în Rally of Nations Guanajuato.

Echipajul sibian, care va reprezenta România în această competiție pe națiuni, va lua startul cu un Renault Clio Rally5 pus la dispoziție de organizatorul acestui raliu. “Nu cred că puteam avea un început de sezon mai spectaculos. Să fiu la start în Rally of Nations Guanajuato și să pot concura pe specialele celebre de macadam care au fost incluse și în etapa din mondialul de raliuri este un vis care a devenit realitate. Va fi un raliu special, foarte diferit de ceea ce eram obișnuiți până acum, dar asta face ca provocarea să fie și mai mare. Abia aștept să iau startul în Mexic”, a spus Sebastian Barbu.

Rally of Nations Guanajuato se va desfășura în perioada 1 – 3 aprilie, în program fiind incluse cele mai cunoscute probe speciale din Raliul Mexicului, etapă care a făcut parte din Campionatul Mondial de Raliuri. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor avea ocazia să concureze pe super speciala de pe străzile subterane din orașul Guanajuato, dar și pe celebrele Otates, El Brinco sau Alfaro, unele aflate la altitudini de peste 2.000 de metri.

Raliul Mexicului a făcut parte din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri din 2004, dar din cauza pandemiei de COVID-19 această etapă a fost scoasă din calendar în 2020. Cu Rally of Nations Guanajuato, organizatorii vor să atragă piloți de top din întreaga lume și să promoveze evenimentul pentru ca în 2023 să fie inclus din nou în calendarul mondial.

Formatul raliului este unul puțin diferit, fiind o competiție pe națiuni, piloții primesc puncte după fiecare probă specială, clasamentul final fiind întocmit în baza acestui punctaj și nu în mod clasic, pe baza timpului obținut. În cele trei zile din Rally of Nations Guanajuato sunt programate 16 probe speciale cu o lungime cumulată de aproape 230 de kilometri. Într-o competiție similară organizată în 2009, tot în Mexic, Manfred Stohl și Andreas Aigner au adus victoria pentru Austria. 

“Lumea trece printr-o perioadă dificilă, dar cred că sportul poate aduce bucurie și sunt mândru că pot să reprezint România în Rally of Nations Guanajuato 2022. Mă bucur că partenerii noștri, Gorgandin, Yiippi, Eglo Romania, Foerch, Geometrica Arhitects și Mindsoft, sunt în continuare alături de noi și le mulțumesc pentru susținerea oferită”, a mai spus Sebastian Barbu. 

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...