Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor lua startul în Rally of Nations Guanajuato

Data publicarii:

Echipajul sibian va lua startul în perioada 1 – 3 aprilie în Rally of Nations Guanajuato din Mexic.

Vicecampioni naționali în 2021, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor începe acest sezon pe celebrele speciale de macadam din Mexic, într-un raliu la care vor participa piloți de top precum Nils Solans, Didier Auriol, Harri Rovanpera, Mathew Wilson, Mads Ostberg sau Adrien Formaux, care își vor reprezenta țara în Rally of Nations Guanajuato.

Echipajul sibian, care va reprezenta România în această competiție pe națiuni, va lua startul cu un Renault Clio Rally5 pus la dispoziție de organizatorul acestui raliu. “Nu cred că puteam avea un început de sezon mai spectaculos. Să fiu la start în Rally of Nations Guanajuato și să pot concura pe specialele celebre de macadam care au fost incluse și în etapa din mondialul de raliuri este un vis care a devenit realitate. Va fi un raliu special, foarte diferit de ceea ce eram obișnuiți până acum, dar asta face ca provocarea să fie și mai mare. Abia aștept să iau startul în Mexic”, a spus Sebastian Barbu.

Rally of Nations Guanajuato se va desfășura în perioada 1 – 3 aprilie, în program fiind incluse cele mai cunoscute probe speciale din Raliul Mexicului, etapă care a făcut parte din Campionatul Mondial de Raliuri. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor avea ocazia să concureze pe super speciala de pe străzile subterane din orașul Guanajuato, dar și pe celebrele Otates, El Brinco sau Alfaro, unele aflate la altitudini de peste 2.000 de metri.

Raliul Mexicului a făcut parte din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri din 2004, dar din cauza pandemiei de COVID-19 această etapă a fost scoasă din calendar în 2020. Cu Rally of Nations Guanajuato, organizatorii vor să atragă piloți de top din întreaga lume și să promoveze evenimentul pentru ca în 2023 să fie inclus din nou în calendarul mondial.

Formatul raliului este unul puțin diferit, fiind o competiție pe națiuni, piloții primesc puncte după fiecare probă specială, clasamentul final fiind întocmit în baza acestui punctaj și nu în mod clasic, pe baza timpului obținut. În cele trei zile din Rally of Nations Guanajuato sunt programate 16 probe speciale cu o lungime cumulată de aproape 230 de kilometri. Într-o competiție similară organizată în 2009, tot în Mexic, Manfred Stohl și Andreas Aigner au adus victoria pentru Austria. 

“Lumea trece printr-o perioadă dificilă, dar cred că sportul poate aduce bucurie și sunt mândru că pot să reprezint România în Rally of Nations Guanajuato 2022. Mă bucur că partenerii noștri, Gorgandin, Yiippi, Eglo Romania, Foerch, Geometrica Arhitects și Mindsoft, sunt în continuare alături de noi și le mulțumesc pentru susținerea oferită”, a mai spus Sebastian Barbu. 

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...