Jacques Villeneuve: „Hamilton trebuie să fie mai agresiv în 2022!”

Data publicarii:

Campionul mondial de Formula 1 din 1997, Jacques Villeneuve, e de părere că Lewis Hamilton trebuie să treacă peste dezamăgirea pierderii titlului din 2021 în fața lui Max Verstappen și „să fie agresiv” pentru a-și lua revanșa în 2022.

Villeneuve a spus că sfarsitul disputat de sezon din Abu Dhabi a fost unul foarte bun pentru sport, deoarece poate fi punctul de plecare al unui sezon 2022 și mai interesant, luând în considerare dorința uriașă a lui Hamilton de a se răzbuna si de a-și trece în cont cel de-al optulea titlu de campion mondial, record absolut în istoria Formulei 1.

„A fost ușor controversat, dar asa se întâmplă întotdeauna când titlul se decide în ultima cursă. Oricum, e bine pentru sport, deoarece Lewis acum trebuie să se întoarcă și să încerce să câștige al optulea campionat. Dar pentru a reuși asta, trebuie să fie mai agresiv”, a declarat Villeneuve.

Fostul campion i-a în calcul o eventuală retragere a lui Hamilton

După înfrângerea șocantă de la Abu Dhabi, care l-a costat titlul mondial, Hamilton a nu a mai postat absolut nimic pe rețelele de socializare, acolo unde obișnuia să fie foarte activ, ceea ce a sugerat că ar putea părăsi Formula 1.

Întrebat despre o eventuală retragere a lui Hamilton, Villeneuve a ezitat să ofere un răspuns clar, lăsând de înțeles că orice e posibil, așa cum a fost și în cazul lui Nico Rosberg, care s-a retras imediat după ce a câștigat titlul în 2016, deși nimeni nu se aștepta la asta.

,,Nimeni nu se aștepta ca Rosberg să plece din F1 și totuși s-a întâmplat. Nu pare să fie aceeași situație si la Lewis, dar cine știe?”, a spus Villeneuve.

Max Verstappen, campion meritoriu prin ochii lui Villeneuve

În ciuda protestelor care au urmat Marelui Premiu din Abu Dhabi, Jacques Villeneuve crede că omul potrivit a câștigat titlul în 2021.

„Văzând cum a decurs întregul sezon, Max a meritat acest campionat. Fusese în frunte tot anul – cursă după cursă”, a concluzionat campionul mondial din 1997.

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...