Maserati va intra în Formula E din 2023

Data publicarii:

Maserati a decis să-și anunțe întoarcerea în motorsport și va participa, din sezonul 2023, în Formula E, competiție de monoposturi 100% electrice.

Întrucât a devenit parte a grupului auto Stellantis la începutul anului 2021, în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler Automobiles și Grupul PSA, Maserati urmează să lanseze o variantă electrică a mașinii sale sport MC20 înainte de a avea variante electrice pentru întreaga sa gamă până în 2025. Aceasta decizie urmează planurile Stellantis, prezentate în 2021, care s-a angajat să investească 30 de miliarde de euro până la sfârșitul anului 2025 pentru a-și dezvolta interesele în electrificare.

„Marca Maserati de astăzi se întoarce în viitor, se întoarce la rădăcinile curselor”, a declarat luni directorul general al Maserati, Davide Grasso, care nu s-a ferit să-și arate încântarea revenirii brandului Maserati în motorsport.

„Sunt extrem de fericit și încântat să anunț că Maserati este primul brand italian care se alătură Campionatului de Formula E din 2023, în al nouălea sezon. Nu ar putea fi o modalitate mai bună de a începe noul an”, a completat Grasso.

De cealaltă parte, și oficialii Formulei E s-au declarat foarte bucuroși de decizia luată de Maserati. Alejandro Agag, fondatorul și președintele competiției a avut doar cuvinte de laudă pentru marca italiană de lux.

„Este probabil una dintre cele mai grozave zile din istoria Campionatului de Formula E, e fantastic să avem un brand atât de celebru precum Maserati cu o asemenea istorie în lumea motorsportului”, a declarat Agag.

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Electronic Arts lanseaza primul Deep Dive al EA SPORTS WRC

Electronic Arts anunță azi primul Deep Dive al EA...

Charles Leclerc te provoacă să-i bați timpul de la Monza în jocul F1 23

Un nou "Pro Challenge" este aici si le ofera...

Jocul EA SPORTS WRC se va lansa pe 3 noiembrie

Electronic Arts Inc. a prezentat trailerul oficial pentru EA...

“Silly season” sau între zvonistică şi palpabil pe piața transferurilor

De peste trei decenii perioada iulie-august-septembrie s-a ales cu...

Enzo Ferrari. Partea a II-a:Instituţia, 1947-1988

“Avem trei instituţii în Italia: Papa, Ferrari şi Mafia....

Enzo Ferrari. Omul şi mitul. Partea I: Cursele ca o afacere

Un domn uşor rubicond, cu un aer distins în...

Secretul superiorității Red Bull 

12 GP-uri s-au desfăşurat până acum în 2023. Şi...

Trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la  Transylvania Classic 2023

Cele 77 de echipaje înscrise la Transylvania Classic, un...