Hyundai este prima echipă din WRC care își lansează mașina pentru 2022

Data publicarii:

Hyundai este primul constructor din Campionatul Mondial de Raliuri care a lansat oficial mașina hibrid cu care va concura în sezonul 2022

Producătorul coreean a dezvăluit modelul cu care încearcă să se impună în noua eră din Campionatul Mondial de Raliuri. Thierry Neuville și campionul din WRC din sezonul 2019, Ott Tanak, vor pilota mașina constructorului coreean în cele 13 etape din acest an, iar Dani Sordo și Oliver Solberg vor împărți un al treilea model Hyundai i20 N Rally1 în acest sezon.

Campionatul Mondial de Raliuri, într-o nouă eră

Odată intrat în era hibridă, era evident că vor avea loc și schimbări semnificative în WRC. Cea mai mare modificare a mașinilor e reprezentată de introducerea unei unități hibride de 100 kW cuplate la motorul cu combustie internă turbo de 1,6 litri, aceasta fiind singura componentă cheie preluată de la generația anterioară de mașini. Piloții vor fi obligați acum să folosească putere hibridă în fiecare etapă, cu creșteri de putere activate de pedala de accelerație și deblocate prin regenerarea energiei atunci când frânează. De asemenea, mașinile de raliu sunt construite în jurul unui nou șasiu mai sigur, din oțel, construit de la zero. În comparație cu predecesorii lor, vehiculele vor fi cu aproximativ 70 kg mai grele.

Echipa Hyundai este optimistă în privința șanselor la titlul mondial

Scott Noh, directorul interimar al echipei după plecarea lui Andrea Adamo luna trecută, consideră că noul i20 va fi capabil să se lupte pentru titlul mondial și are mari așteptări de la sezonul 2022.

„Suntem încrezători că avem pachetul complet pentru a ne lupta să câștigăm cel de-al treilea titlu la constructori. De asemenea, vrem și să ne sprijinim piloții și copiloții în bătălia pentru titluri”, a declarat Noh.

Campionatul Mondial de Raliuri din 2022 va debuta pe 20 ianuarie cu raliul de la Monto Carlo.

Foto: Hyundai Motorsport

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Electronic Arts lanseaza primul Deep Dive al EA SPORTS WRC

Electronic Arts anunță azi primul Deep Dive al EA...

Charles Leclerc te provoacă să-i bați timpul de la Monza în jocul F1 23

Un nou "Pro Challenge" este aici si le ofera...

Jocul EA SPORTS WRC se va lansa pe 3 noiembrie

Electronic Arts Inc. a prezentat trailerul oficial pentru EA...

“Silly season” sau între zvonistică şi palpabil pe piața transferurilor

De peste trei decenii perioada iulie-august-septembrie s-a ales cu...

Enzo Ferrari. Partea a II-a:Instituţia, 1947-1988

“Avem trei instituţii în Italia: Papa, Ferrari şi Mafia....

Enzo Ferrari. Omul şi mitul. Partea I: Cursele ca o afacere

Un domn uşor rubicond, cu un aer distins în...

Secretul superiorității Red Bull 

12 GP-uri s-au desfăşurat până acum în 2023. Şi...

Trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la  Transylvania Classic 2023

Cele 77 de echipaje înscrise la Transylvania Classic, un...