Cem Bolukbasi devine primul pilot din istorie care ajunge în Formula 2 din Esports

Data publicarii:

Cem Bolukbasi (23 ani) „absolvent” al seriei F1 Esports, va concura în Campionatul de Formula 2 din 2022 pentru Charouz Racing. E pentru prima dată când un pilot de curse virutale face trecerea la cursele propriu-zise.

După ce și-a început cariera în F1 Esports Series, pilotul turc va face acum trecerea la F2, devenind primul pilot care ajunge în această serie din competițiile virtuale.

După ce a participat la seriile F1 Esports din 2017 și 2018, Bolukbasi a încheiat o campanie parțială din 2019 cu curse în Campionatul European GT4. El a continuat apoi să conducă două sezoane complete în GT4, în 2020, respectiv 2021 și a reușit două victorii în această perioadă la categoria Profesissional-Amateur.

Vis devenit realitate pentru Cem Bolukbasi

Primul test din F2 al lui Bolukbasi a avut loc la Abu Dhabi la sfârșitul anului 2021, urmând ca în 2022 să concureze pentru Charouz, echipă care nu a anunțat încă cine va fi colegul de echipă al lui Cem. Pilotul turc a povestit cum s-au desfășurat lucrurile și a recunoscut că în continuare nu-i vine să creadă ce oportunitate uriașă a primit.

„Am fost în Abu Dhabi în 2017 pentru seria Esports organizată de Formula 1, însă în calitate de pilot Esports, atât. Să mă întorc după patru ani pentru a testa o mașină de Formula 2 a fost o adevărată nebunie pentru mine. Am urmărit finala din Formula 1 și apoi am condus o mașină de Formula 2. Eram ca un copil care trăiește un vis în acele zile, iar acum aflu că voi pilota alături de Charouz în 2022. Nici măcar nu pot exprima în cuvinte cât de entuziasmat și fericit sunt. Probabil va fi nevoie să mai treacă ceva timp pentru a realiza ce se întamplă. E un vis devenit realitate”, a declarat primul pilot Esports care a făcut pasul în Formula 2.

Sezonul de Formula 2 din 2022 va începe pe 19 martie, cu prima cursă sprint desfășurată pe circuitul din Bahrein.

Foto: Red Bull Content Pool

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...