Bottas poate „înflori” odată ieșit din umbra lui Hamilton. Ce spune șeful de la Alfa Romeo, noua echipă a finlandezului

Data publicarii:

Frederic Vasseur, directorul echipei Alfa Romeo Racing, e de părere că Valtteri Bottas (32 ani) se va dezvolta foarte mult la noua sa echipă, având în vedere că în sfarșit nu va mai fi în umbră lui Lewis Hamilton.

Pilotul finlandez a semnat cu Alfa Romeo un contract pe 3 ani, asta după ce a petrecut 5 ani alături de Mercedes. Bottas a ajutat echipa germană să cucerească 5 titluri mondiale la constructori, însă lucrurile nu au mers așa cum și-ar fi dorit finlandezul în campionatul piloților. Doar în sezoanele 2019 și 2020 a reușit Bottas să devină vicecampion mondial, dar niciodată nu i-a pus reale probleme lui Lewis Hamilton, care i-a fost coleg pe întreaga perioadă de 5 sezoane.

Mutarea la Alfa Romeo, un nou început?!

Decizia de a semna cu Alfa Romeo a venit după ce contractul lui Bottas cu Mercedes a expirat, iar constructorul german deja îl anunțase pe britanicul Russell drept noul lor pilot pentru 2022.

Finlandezul nu s-a bucurat niciodată de stabilitate la echipa campionă, contractele sale fiind mereu doar pe un singur sezon, cu posibilitatea de a fi prelungite. Astfel, cele 3 ani pe care urmează să-i petreacă la Alfa Romeo reprezintă în sfârșit stabilitatea pe care și-o dorea Bottas.

Directorul constructorului italian, dar care evoluează sub licență elvețiană, Frederic Vasseur are mare încredere în calitățile lui Bottas, chiar dacă acum pilotul nu va mai fi în postura de a se bate la primele poziții de pe grilpă.

„Când ești pilot de curse, e absolut normal să-ți dorești să te lupți pentru pole position. Totuși, în echipa noastră, el va fi elementrul central și cred ca lui Valtteri i-a lipsit asta la Mercedes, acolo unde mai tot timpul era în umbra lui Hamilton. Aici se potrivește perfect mentalității noastre și cu siguranță ne va ajuta foarte mult.”, a declarat Vasseur.

Bottas, pilot bun pentru Mercedes, dar sub Hamilton

10 victorii și 20 pole position-uri a reușit Bottas în cei 5 ani petrecuți la Mercedes, în timp ce Lewis Hamilton, în aceeași perioadă a triumfat în 50 de Grand Prix-uri și a câștigat 4 titluri mondiale, fiind foarte aproape de al 5-lea în 2021. Britanicul a vorbit în numeroase rânduri despre relația pe care a avut-o cu Bottas în cei 5 ani petrecuți împreună, concluzionând că finlandezul a fost cel mai bun coleg pe care l-a avut vreodată.

Lucrurile se schimbă însă pentru Valtteri, care acum va pilota pentru o echipă aflată în partea a doua a clasamentului, făcând echipă în 2022 cu Guanyu Zhou, pilot chinez adus la Alfa Romeo din Formula 2.

Noul sezon de Formula 1 va începe pe 20 martie, debutând cu Marele Premiu al Bahrainului.

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...