Plecarea lui Dan Fallows de la Red Bull Racing va fi decisă în instanță

Data publicarii:

This Content Is Only For Subscribers

Please subscribe to unlock this content. Enter your email to get access.
Your email address is 100% safe from spam!

Dan Fallows, aerodinamicianul șef al echipei Red Bull Racing, ar fi trebuit să înceapă colaborarea cu echipa Aston Martin F1 de la 1 ianuarie. Avocații echipei Red Bull Racing au blocat însă plecare acestuia susținând că Dan Fallows nu poae colabora cu noua echipă decât peste 6 luni.

Cum a început totul

Dan Fallows a primit o ofertă pe care a acceptat-o din partea celor de la Aston Martin F1 pentru sezonul 2022, cu începere chiar de pe 1 ianuarie. Totuși, cei de la Red Bull Racing susțin că în contractul britanicului există o clauză conform căreia el trebuie să respecte o perioadă de preaviz de 6 luni înainte de a lucra pentru o altă echipă.

Această perioadă poate fi activată cel mai devreme de la 31 decembrie 2022, urmând ca Dan Fallows să se alăture unei noi echipe începând cu 1 iulie 2023. În consecință, noul contract cu Aston Martin F1 al aerodinamicianului este considerat ilegal de către cei de la Red Bull Racing, care își doresc să împiedice mutarea, mai ales că Dan Fallows poate transmite informații prețioase inginerilor de la Aston Martin în legătură cu monopostul din 2022 al echipei care a terminat sezonul trecut pe locul secund în clasamentul constructorilor.

Cui a dat dreptate hotărârea inițială?

Prima audiere a avut loc pe 17 decembrie și cei care par a fi într-o poziție favorabilă sunt oficialii Red Bull Racing. Deși Dan Fallows a dat exemple de alți foști angajați care au plecat de la echipă fără a mai servi o perioadă de pauză, instanță din Marea Britanie a respins intervenția și, cel puțin pentru moment, avocații echipei din Milton Keynes au câștig de cauză. Procesul va continua între 25-28 ianuarie.

Dan Fallows (48 ani) nu este la primul scandal de acest fel

În 2014, dorind să plece de la Red Bull Racing la McLaren F1, a semnat un contract cu cei din urmă și totul părea decis. Aceasta doar până când Red Bull Racing i-a oferit un alt contract, mai bun din punct de vedere financiar, iar aerodinamicianul a continuat cu echipa din Milton Keynes. Atunci reprezentanții celor două echipe s-au înteles reciproc și au încheiat cazul, fără a se mai ajunge la instanțele de judecată.

Sebastian Cristian
Pasionat de motorsport de la o vârstă foarte fragedă, Sebastian a debutat în presa de profil în 2020, remarcându-se prin entuziasmul și totodată, seriozitatea cu care abordează orice statistică din lumea Formulei 1. Student al specializării de comunicare și media emergente, Sebastian pune foarte mult accentul pe informarea corectă și eficientă a publicului, ambalând statisticile și curiozitățile din motorsport într-un stil propriu și accesibil tuturor pasionaților. Urmăritor al curselor de Formula 1 încă de la 4 ani, a crescut cu triumfurile lui Michael Schumacher, însă afirmă că un alt german, Sebastian Vettel, a dus la cote paroxistice dragostea sa pentru motorsport.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...