Alex Filip a adunat puncte importante în Toscana

Data publicarii:

Alex Filip a început sezonul 2020 cu o clasare pe locul 4, la categoria 2WD în Tour European Rally (TER), rezultat care-l poate ajuta să-și apere cele două titluri internaționale consecutive câștigate în competiția europeană în 2018 și 2019.

După o pauză de 10 luni în care nu a mai urcat în mașina de curse, Alex Filip a început în acest weekend sezonul 2020 la Rally Città di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina. La prima etapă din competiția europeană de raliuri Tour European Rally, Alex Filip a luat startul  împreună cu Gabi Lazăr, copilotul său, pe un Renault Clio R3T pregătit de echipa italiană Gima Autosport

Rally Città di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina s-a desfășurat pe 8 și 9 august, prima etapă din TER având o lungime totală de 380 de kilometri, dintre care peste 70 de kilometri de probe speciale pe macadam.

„Pentru mine a fost cu siguranță cel mai atipic raliu din carieră. În primul rând participarea noastră a fost permanent pusă sub semnul întrebării. Din această cauză nu am reușit să mă pregătesc mental pentru această cursă și asta s-a văzut pentru că mi-am intrat mai greu în ritm pe primele probe speciale. Nici măcar în momentul în care am aterizat la Roma nu eram 100% siguri că putem lua startul din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, existând șansa să intrăm 14 zile în carantină. În plus, nu am mai pilotat pe macadam de peste doi ani și din cauza restricțiilor nici nu am avut ocazia să testăm înaintea acestei etape”, a spus Alex Filip.

După recunoașterile de joi, 7 august, vineri, în prima zi a raliului au fost programate 4 probe speciale pe macadam. Din păcate, pe cea de-a doua probă specială a cursei, Alex Filip și Gabi Lazăr au pierdut peste 3 minute din cauza unei probleme la electronica mașinii.

„Mi-au plăcut foarte mult probele de vineri, mai ales că pe două dintre ele se desfășoașră și celebra cursă cu biciclete retro, l’Eroica, la care am participat în 2018. Probele erau foarte rapide, cu un macadam bun și îmi pare rău că nu am putut ataca la maximum aici”, a continuat Alex Filip.

Sâmbătă a fost programate trei treceri pe proba speciala Alpe di Poti, lungimea totală a probelor din această etapă fiind de 70 km. Pentru că era dificil să recupereze timpul pierdut în prima zi, Alex Filip și Gabi Lazăr au folosit ziua pentru a aduna experiență pe macadam cu modelul Renault Clio R3T și pentru a-și reintra în ritm după o pauză atât de lungă fără competiții.

„A fost o proba specială extrem de dură și care mi-a adus aminte de celebra probă Șanta din Raliul Sibiului când era etapă în IRC și ERC. A fost un raliu intens desfășurat într-o zonă foarte frumoasă, cu probe speciale dificile. Mă bucur că am adunat puncte importante aici și cred că ne vor ajuta să ne atingem obiectivul pentru a păstra Trofeul TER 2WD câștigat în 2018 și 2019”, a mai spus Alex Filip.

După cele două zile de raliu, Alex Filip și Gabi Lazăr au terminat etapa din Toscana pe locul 4 în clasamentul 2WD, iar următoarea etapă din Tour European Rally la care vor lua startul va fi Transilvania Rally, etapă programată la Cluj în perioada 25 – 26 septembrie, și care face parte și din Campionatul Național.

Participarea in Tour European Rally 2020 este posibilă datorită partenerilor principali –Orange, Orange store, Renault, Rombat, ALD Automotive si Michelin, partenerilor tehnici – Gima Autosport Italia, Isostar, Polar, Hilton Sibiu, Automobil Clubul Roman, Running Mag, Flow și Amadeus.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...