MotoGP Marea Britanie: Alex Rins, victorie de senzaţie. Marc Marquez, din nou învins în ultimul viraj

Data publicarii:

Spaniolul Alex Rins a obţinut o victorie de excepţie în Marele Premiu al Marii Britanii la clasa MotoGP.

Rins l-a depăşit pe liderul clasamentului general, Marc Marquez, în ultimul viraj al cursei şi a trecut linia de sosire cu doar 13 miimi de secundă faţă de rivalul său.

Este a doua cursă consecutivă în care Marquez pierde victoria în ultimul tur. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Austria, când victoria a fost obţinută de Andrea Dovizioso.

Podiumul de la Silverstone a fost completat de un alt spaniol, Maveric Vinales, în timp ce Valentino Rossi, plecat al doilea din cursă, a încheiat Grand Prix-ul britanic pe poziţia a patra.

Este a doua victorie a sezonului pentru Rins (23 de ani). Pilotul echipei Suzuki se mai impusese şi la Austin şi a urcat pe locul 3 în ierarhia generală, în faţa lui Danilo Petrucci, doar al şaptelea la Silverstone.

Cursa a fost marcată de căzătura francezului Fabio Quartararo, din primul viraj, care a antrenat şi abandonul italianului Andrea Dovizioso. Al doilea pilot din clasamentul general a fost evacuat pe targă de pe pistă.

Nu a fost singurul dublu abandon al cursei. Johann Zarco şi Miguel Oliveira s-au ciocnit în turul 12 al Marelui Premiu al Marii Britanii.

După 12 dintre cele 19 etape ale sezonului, în clasamentul general al clasei MotoGP conduce detaşat Marc Marquez, cu 250 de puncte, urmat de Andrea Dovizioso, 172 de puncte, şi Alex Rins, 149 de puncte.

MotoGP Silverstone

MotoGP – clasament general

Moto2

Spaniolul Augusto Fernandez a obţinut a doua victorie din 2019 la clasa Moto2, după o cursă în care liderul clasamentului general, Alex Marquez, a abandonat încă din primele tururi.

Fernandez l-a depăşit cu aproape jumătate de secundă pe compatriotul Jorge Navarro  şi cu 571 de miimi de secundă pe sud-africanul Brad Binder.

Marquez şi-a păstrat însă un avans consistent în clasamentul general: are 35 de puncte avans faţă de urmăritorii Augusto Fernandez, Thomas Luthi şi Jorge Navarro, aflaţi la egalitate de puncte pe poziţiile 2-4.

Moto2 Silverstone

Moto2 – clasament general

Moto3

Spaniolul Marcos Ramirez a câştigat după un final dramatic cursa de la clasa Moto3. Italianul Tony Arbolino a terminat al doilea după un duel strâns cu compatrioţii Lorenzo Dalla Porta şi Niccolo Antonelli şi japonezul Tatsuki Suzuki.

Spaniolul Aron Canet a pierdut puncte importante în duelul pentru titlul mondial: a terminat doar pe locul 13 cursa de la Silverstone.

A şaptea clasare pe podium din acest sezon i-a permis lui Dalla Porta să se distanţeze la 14 puncte de Aron Canet în fruntea clasamentului general.

Moto3 Silverstone

Moto3 – clasament general

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...