MotoGP Austria: Dovizioso, victorie spectaculoasă la Spielberg după un duel pasionant cu Marquez

Data publicarii:

Italianul Andrea Dovizioso (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Austriei la clasa MotoGP, după un duel pasionant cu spaniolul Marc Marquez (Honda), liderul detaşat al clasamentului general.

Dovizioso l-a depăşit pe rivalul iberic în ultimul viraj din ultimul tur, după ce ce doi şi-au disputat primul loc aproape toată cursa.

“Nu credeam că voi putea intra în acest ultim viraj, însă era ultimul şi trebuia cu orice preţ să încerc. M-am simţit incredibil de puternic în acel moment, iar uneori trebuie să încerci lucruri nebuneşti”, a declarat Dovizioso după cursă.

Francezul Fabio Quartararo (Yamaha-SRT) a completat podiumul, iar veteranul Valentino Rossi (Yamaha) a terminat pe locul 4.

Ducati a câştigat pentru al patrulea an consecutiv la clasa regină pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg. Cvintuplul campion mondial, Marc Marquez, nu a câştigat niciodată până acum în Austria.

În clasamentul general, Marc Marquez conduce în continuare detaşat, cu 230 de puncte, urmat de Dovizioso, 172 de puncte, şi Danilo Petrucci, 136.

MotoGP Austria – clasament

MotoGP – clasament general

Moto2

Sud-africanul Brad Binder şi-a sărbătorit împlinirea a 24 de ani cu o victorie la clasa Moto2, oferindu-i constructorului austriac KTM o victorie pe teren propriu la clasa mijlocie.

Binder l-a depăşit cu 330 de miimi pe liderul clasamentului general, spaniolul Alex Marquez (Kalex), şi cu o secundă şi 839 de miimi pe un alt iberic, Jorge Navarro (SpeedUp).

Victoria obţinută de KTM a venit chiar în ziua în care austriecii au anunţat că nu vor mai concura din sezonul viitor la clasa Moto2, pentru a se concentra asupra clasei MotoGP, la care va participa începând din 2020 şi Brad Binder.

Alex Marquez, fratele cvintuplului campion mondial de la clasa-regină, Marc Marquez, este lider al clasamentului general, cu 181 de puncte. E urmat de elveţianul Thomas Luthi (Kalex), cu 138 de puncte, şi Jorge Navarro, cu 126 de puncte.

Moto2 Austria – clasament

Moto2 – clasament general

Moto3

Italianul Romano Fenati a câştigat Marele Premiu al Austriei la clasa Moto3. Pilotul celor de la Honda l-a depăşit cu o secundă şi 97 de miimi pe compatriotul Tony Arbolino şi cu o secundă şi 105 miimi pe britanicul John McPhee, ambii tot pe motociclete Honda.

A fost primul succes obţinut de Fenati după sancţiunea primită din partea Federaţiei Internaţionale de Motociclism în urma altercaţiei cu compatriotul său, Stefano Manzi, căruia i-a acţionat frâna motocicletei, anul trecut, în timpul Marelui Premiu al statului San Marino la clasa Moto2.

Italianul Lorenzo dalla Porta (Honda) este noul lider al clasamentului general, cu 155 de puncte, urmat de spaniolul Aron Canet (KTM), 154, şi italianul Tony Arbolino (Honda), 113 puncte.

Moto3 Austria – clasament

Moto3 – clasament general

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, Marele Premiu al Marii Britanii, va avea loc pe 25 august, la Silverstone.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Felipe Drugovich propune o schimbare a regulamentului din Formula 2

Felipe Drugovich, campionul sezonului 2022 din Formula 2, nu...

Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Italiei! Cursa a fost încheiată sub Safety Car

Max Verstappen a câștigat fără probleme Marele Premiu al...

Locul secund din Raliul Iașului menține echipajul Sebastian Barbu / Bogdan Iancu în lupta pentru titlu

După trei zile intense, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu...

Marele Premiu al Olandei 2022. Câteva concluzii

1. Ar fi câştigat Verstappen indiferent de circumstanțe?2. Ar...

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Țărilor de Jos. Mercedes, în fața Ferrari.

Max Verstappen a câștigat fără probleme Marele Premiu al...

Marele Premiu al Olandei 2022: analiză calificări. Nu e pentru cine se pregăteşte

“-Vreau o ajustare a flaps-ului! Două click-uri”. Acestea au...

Max Verstappen obține pole position-ul în Marele Premiu al Țărilor de Jos

Max Verstappen a fost cel mai rapid în calificările...