MotoGP Austria – calificări: Marquez a bătut recordul lui Doohan şi va pleca din pole position la Spielberg

Data publicarii:

Marc Marquez va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei, al șaptelea pole al său din acest sezon. Spaniolul i-a bătut recordul lui Mick Doohan şi a ajuns la 59 de pole position-uri la clasa regină, MotoGP.

Fabio Quartararo și Andrea Dovizioso au completat prima linie a grilei de start de pe Red Bull Ring.

Este cea mai bună clasare în calificări pentru Dovizioso de la etapa secundă a sezonului, din Argentina, încoace. Coechipierul Danilo Petrucci a căzut pe finalul calificărilor şi va porni doar pe locul 12.

Maverick Vinales va porni în fruntea liniei a doua a grilei, în timp ce Valentino Rossi a încheiat calificările doar pe locul 10.

Ducati a câștigat toate cele trei curse anterioare de la Spielberg, din momentul în care circuitul a revenit în calendarul MotoGP, în 2016. Este singura cursă din actualul calendar în care Marquez nu a câștigat încă.

Joan Mir s-a retras de la Spielberg pentru a-și continua recuperarea după accidentul de luni, din testele de după Marele Premiu de la Brno.

Jorge Lorenzo absentează şi în Austria după ce şi-a fracturat vertebrele la Assen. Spaniolul a fost și înlocuit de germanul Stefan Bradl.

MotoGP – calificări

Moto2

Surpriză în calificările de la clasa Moto2. Japonezul Tetsuta Nashima a reuşit primul pole position din carieră după ce l-a depăşit cu mai puţin de o zecime de secundă pe sud-africanul Brad Binder. Nagashima e al 11-lea în clasamentul general, iar Binder pe 8.

Thailandezul Somkiat Chantra va pleca în premieră în carieră din prima linie a grilei de start, după ce a obţinut al treilea timp din calificări. Chantra are doar şapte puncte în acest sezon e pe 24 la general.

Liderul ierarhiei generale Alex Marquez, va porni doar al 11-lea în cursă, iar principalul urmăritor, Thomas Luthi, de pe 5.

Moto2 – calificări

Moto3

Britanicul John McPhee va porni din pole position în Marele Premiu al Austriei. Doar al 7-lea în clasamentul general, McPhee va fi însoţit pe prima linie a grilei de start de japonezul Tatsuki Suzuki şi italianul Romano Fenati.

Marea surpriză e însă neparticiparea în cursă a liderului clasamentului general, Aron Canet, fără timp în calificări. Aflat la numai trei puncte în spate, Lorenzo Dalla Porta va pleca de pe locul 10.

Moto3 – calificări

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Luca Viișoreanu va debuta anul acesta în Formula 4 din Italia

După câteva sezoane la karting, Luca Viișoreanu este pregătit...

   Câțiva factori-cheie ce au decis soarta GP-ului Japoniei 2024

Dincolo de excelența binomului Max Verstappen-Red Bull RB20, întrecerea...

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...