MotoGP Austria – calificări: Marquez a bătut recordul lui Doohan şi va pleca din pole position la Spielberg

Data publicarii:

Marc Marquez va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei, al șaptelea pole al său din acest sezon. Spaniolul i-a bătut recordul lui Mick Doohan şi a ajuns la 59 de pole position-uri la clasa regină, MotoGP.

Fabio Quartararo și Andrea Dovizioso au completat prima linie a grilei de start de pe Red Bull Ring.

Este cea mai bună clasare în calificări pentru Dovizioso de la etapa secundă a sezonului, din Argentina, încoace. Coechipierul Danilo Petrucci a căzut pe finalul calificărilor şi va porni doar pe locul 12.

Maverick Vinales va porni în fruntea liniei a doua a grilei, în timp ce Valentino Rossi a încheiat calificările doar pe locul 10.

Ducati a câștigat toate cele trei curse anterioare de la Spielberg, din momentul în care circuitul a revenit în calendarul MotoGP, în 2016. Este singura cursă din actualul calendar în care Marquez nu a câștigat încă.

Joan Mir s-a retras de la Spielberg pentru a-și continua recuperarea după accidentul de luni, din testele de după Marele Premiu de la Brno.

Jorge Lorenzo absentează şi în Austria după ce şi-a fracturat vertebrele la Assen. Spaniolul a fost și înlocuit de germanul Stefan Bradl.

MotoGP – calificări

Moto2

Surpriză în calificările de la clasa Moto2. Japonezul Tetsuta Nashima a reuşit primul pole position din carieră după ce l-a depăşit cu mai puţin de o zecime de secundă pe sud-africanul Brad Binder. Nagashima e al 11-lea în clasamentul general, iar Binder pe 8.

Thailandezul Somkiat Chantra va pleca în premieră în carieră din prima linie a grilei de start, după ce a obţinut al treilea timp din calificări. Chantra are doar şapte puncte în acest sezon e pe 24 la general.

Liderul ierarhiei generale Alex Marquez, va porni doar al 11-lea în cursă, iar principalul urmăritor, Thomas Luthi, de pe 5.

Moto2 – calificări

Moto3

Britanicul John McPhee va porni din pole position în Marele Premiu al Austriei. Doar al 7-lea în clasamentul general, McPhee va fi însoţit pe prima linie a grilei de start de japonezul Tatsuki Suzuki şi italianul Romano Fenati.

Marea surpriză e însă neparticiparea în cursă a liderului clasamentului general, Aron Canet, fără timp în calificări. Aflat la numai trei puncte în spate, Lorenzo Dalla Porta va pleca de pe locul 10.

Moto3 – calificări

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Electronic Arts lanseaza primul Deep Dive al EA SPORTS WRC

Electronic Arts anunță azi primul Deep Dive al EA...

Charles Leclerc te provoacă să-i bați timpul de la Monza în jocul F1 23

Un nou "Pro Challenge" este aici si le ofera...

Jocul EA SPORTS WRC se va lansa pe 3 noiembrie

Electronic Arts Inc. a prezentat trailerul oficial pentru EA...

“Silly season” sau între zvonistică şi palpabil pe piața transferurilor

De peste trei decenii perioada iulie-august-septembrie s-a ales cu...

Enzo Ferrari. Partea a II-a:Instituţia, 1947-1988

“Avem trei instituţii în Italia: Papa, Ferrari şi Mafia....

Enzo Ferrari. Omul şi mitul. Partea I: Cursele ca o afacere

Un domn uşor rubicond, cu un aer distins în...

Secretul superiorității Red Bull 

12 GP-uri s-au desfăşurat până acum în 2023. Şi...

Trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la  Transylvania Classic 2023

Cele 77 de echipaje înscrise la Transylvania Classic, un...