MotoGP Cehia – Preview: Marquez ţinteşte a treia victorie la Brno

Data publicarii:

Așteptarea a luat sfârşit. Mondialul de motociclism viteză revină după pauza de vară, de aproape o lună, cu Marele Premiu al Cehiei, programat pe istoricul și pitorescul circuit de la Brno.

Marc Marquez intră în cursa din weekend cu un avantaj de 58 de puncte față de cel mai apropiat rival al său, Andrea Dovizioso. Spaniolul a avut cel mai bun început al sezonului de la seria de zece victorii de la începutul anului 2014.

“Am terminat prima jumătate a sezonului foarte bine și acum trebuie să ne concentrăm pentru a continua la fel”, a spus Marquez, care are două victorii şi cinci podiumuri la Brno la clasa MotoGP.

Marquez îl va avea coechipier şi în acest weekend de pilotul de teste Honda, Stefan Bradl. Germanul îi ia din nou locul lui Jorge Lorenzo, care şi-a fracturat două vertebre în cursa de la Assen, de la sfârșitul lunii iunie.

sursa foto: motogp.com

Câștigătorul de anul trecut, Andrea Dovizioso, va căuta să repete triumful deşi nu e în cea mai bună formă. Are doar trei podiumuri de la victoria din Qatar, din prima cursă a anului. Brno este circuitul unde Ducati s-a clasat pe primele două locuri anul trecut.

Danillo Petrucci are şi el un Mare Premiu câştigat în acest an și are doar şase puncte în spatele coechipierului său de la Ducati, Dovizioso. Italienii ţintesc cel mai bun rezultat de la Marele Premiu al Italiei, unde Petrucci a câştigat, iar Dovizioso a terminat pe locul 3.

Valentino Rossi traversează probabil cea mai proastă perioadă din carieră. A adunat doar 8 puncte din precedentele 4 runde.

“În această pauză de vară a fost important să ne odihnim puțin după prima parte a sezonului. Acum abia aştept însă să revin pe pistă și să mă concentrez asupra celei de-a doua părţi a sezonului”, a spus “Doctorul”.

Coechipierul său, Maverick Vinales, a avut parte de o perioadă mult mai bine. A câştigat la  Assen, după care a urmat un loc 2 la Sachsenring, cursa trecută.

Clasament general MotoGP

Moto2

Liderul clasamentului general de la Moto2, Alex Marquez, vine în Cehia după ce a câştigat de patru ori în ultimele cinci curse. Spaniolul are însă doar un singur podium în carieră la Brno, unde s-a clasat pe locul 2 la clasa Moto2, în 2017.

Marquez are şanse de a concura pentru Avintia Ducati anul viitor la clasa MotoGP. Şi despre Lorenzo Baldassarri s-a zvonit acelaşi lucru, dar, în cursul săptămânii, el și coechipierul său, Agusto Fernandez, au semnat un nou contract cu Sito Pons pentru sezonul 2020.

Iker Lecuona îl va înlocui pe Brad Binder la Ajo KTM pentru 2020. Tânărul spaniol e considerat promiţător şi a ratat de puţin podiumul la Sachsenring, după ce abandonat în ultimul tur.

Clasament general Moto2

Moto3

Lorenzo Dalla Porta intră în runda de weekend de la clasa mezină cu un avantaj de două puncte față de Aron Canet. Italianul Dalla Porta a obţinut prima sa victorie a sezonului la Sachsenring și doar a doua din carieră.

Moto3 a avut opt câștigători de curse diferiţi în primele nouă curse ale anului. Doar Tony Arbolino a obținut două victorii în sezonul 2019.

Scoțianul John McPhee, unul dintre cei 8 câștigători, este singurul pilot din Moto3 care a câștigat o cursă la Brno, în 2016.

Clasament general Moto3

Caracteristici circuit Brno

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Electronic Arts lanseaza primul Deep Dive al EA SPORTS WRC

Electronic Arts anunță azi primul Deep Dive al EA...

Charles Leclerc te provoacă să-i bați timpul de la Monza în jocul F1 23

Un nou "Pro Challenge" este aici si le ofera...

Jocul EA SPORTS WRC se va lansa pe 3 noiembrie

Electronic Arts Inc. a prezentat trailerul oficial pentru EA...

“Silly season” sau între zvonistică şi palpabil pe piața transferurilor

De peste trei decenii perioada iulie-august-septembrie s-a ales cu...

Enzo Ferrari. Partea a II-a:Instituţia, 1947-1988

“Avem trei instituţii în Italia: Papa, Ferrari şi Mafia....

Enzo Ferrari. Omul şi mitul. Partea I: Cursele ca o afacere

Un domn uşor rubicond, cu un aer distins în...

Secretul superiorității Red Bull 

12 GP-uri s-au desfăşurat până acum în 2023. Şi...

Trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la  Transylvania Classic 2023

Cele 77 de echipaje înscrise la Transylvania Classic, un...