MotoGP Germania – preview: Marquez, neînvins din 2010 la Sachsenring

Data publicarii:

Sezonul MotoGP continuă cu ultima etapă dinaintea vacanţei de vară, programată în Germania, la Sachsenring, o cursă în care Marc Marquez a făcut legea în ultimii ani.

Spaniolul este neinvins aici la toate cele trei clase din momentul în care a pornit din pole position şi a câştigat cursa de 125 centimetri cubi în 2010, pe o motocicletă Derbi.

Liderul clasamentului general din MotoGP e mare favorit la o nouă victorie şi în acest weekend. Marquez a fost însă la fel de favorit şi înaintea cursei din SUA, unde s-a simţit la fel de bine de-a lungul anilor, însă a abandonat în 2019.

Cu excepţia cursei de la Austin, Marquez are doar clasări pe primul sau al doilea loc în acest sezon şi are deja 44 de puncte avans faţă de al doilea clasat de la general, Andrea Dovizioso.

“Mai multe victorii aduc mai multă presiune”, crede Marquez, câştigător a patru din cele opt curse din acest an de până acum.

Dovizioso va încerca să reducă handicapul, însă circuitul din Germania nu e printre preferatele sale. Are doar un podium aici din 2012 încoace – o clasare pe locul 3 în 2016.

Cei mai mari adversari ai lui Marquez se anunţă însă piloţii Yamaha, după ce Maverick Vinales, Fabio Quartararo și Franco Morbidelli au încheiat pe locurile 1, 3 ş 5 săptămâna trecută, la Assen.

Valentino Rossi traversează o perioadă extrem de dificilă. A abandonat a treia cursă consecutivă în Olanda. Doar o dată în cariera sa s-a mai întâmplat ca “Doctorul” să încheie trei curse consecutive în afara podiumului.

Veteranul italian a fost al doilea anul trecut la Sachsenring, după Marquez, însă Rossi va avea nevoie de calificări mai bune pentru a se apropia de un asemenea rezultat.

Clasament general MotoGP

Moto2

Thomas Luthi a preluat conducerea în clasamentul general din Moto2, după ce Alex Marquez a abandonat după duelul cu Lorenzo Baldassarri din finalul cursei de la Assen.

Cinci sau şase piloţi par capabili să câștige titlul mondial în 2019. Alex Marquez e deja cu gândul la clasa regină, Fratele său, Marc Marquez, face un lobby puternic pentru ca fratele său să primească la Pramac pentru sezonul 2021.

Clasament general Moto2

Moto3

Tony Arbolino l-a învins pe compatriotul Lorenzo Dalla Porta în Olanda, lucru care i-a permis lui Aron Canet să-și mențină avantajul fragil din fruntea clasamentului general de la clasa Moto3.

Oricine din top 10 are încă şanse la titlul mondial, în condiţiile în care am avut şapte câştigători diferiţi în primele opt etape ale sezonului.

Clasament general Moto3

Caracteristicile circuitului de la Sachsenring

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Câteva concluzii după Marele Premiu al Arabiei Saudite 2023.Un Red Bull “de pe altă planetă”?

Calificările prin intermediul conceptelor principaleUn al doilea pole stagional...

MOTORSPORTcast: Analiza Marelui Premiu de Formula 1 din Bahrain

A fost prima cursă din Formula 1, iar Berti...

MP al Bahrainului 2023: Review. Previziunile sunt confirmate într-un mod exacerbat

După ce a acaparat prima linie a grilei, Red...

MOTORSPORTcast: Avanpremiera MP al Bahrainului

Este săptămâna cursei. Începe un nou sezon din Formula...

Câteva concluzii după testele din Bahrain. Un tablou mai clar ca în trecut? Partea II-a

3 zile de teste înaintea startului de sezon. Prea...

Câteva concluzii după testele din Bahrain. Un tablou mai clar ca în trecut?

3 zile de teste înaintea startului de sezon. Prea...

MOTORSPORTcast: Concluzii după ultima zi de teste din Bahrain

Mai este puțin și începe un nou sezon din...