Podium pentru Alex Filip la prima etapă din Tour European Rally

Data publicarii:

Weekendul trecut a început un nou sezon pentru Alex Filip în Tour European Rally (TER), competiția europeană de raliuri care include câteva dintre cele mai prestigioase raliuri din Europa. Pilotul Orange a terminat pe podium la Transilvania Rally, prima etapă a sezonului.

Sezonul 2018 a început pentru Alex Filip la Transilvania Rally, desfășurat între 3 și 5 mai, prima etapă a sezonului în TER. La fel ca și până acum, Alex Filip a concurat cu modelul Renault Clio R3T, pregătit de echipa TurboTehnics din ClujNapoca, iar în dreapta sa a stat pentru prima oară Andrei Hicea.

“Am fost puțin surprins să văd că mașinile cu tracțiune spate sunt incluse în clasamentul 2WD Trophy pentru că diferențele conceptuale între modele sunt uriașe și este imposibil să ne luptăm de la egal la egal pe probele speciale, dar ne supunem regulamentului”, a spus Alex Filip, înaintea startului în cursă.

În prima zi a raliului de la Cluj au fost programate patru probe speciale, iar Alex Filip și Andrei Hicea s-au clasat de trei ori în top 3, consolidându-și poziția pe podium în 2WD Trophy. “Am intrat rapid în ritm și sunt mulțumit de modul în care s-au comportat pneurile Michelin pe asfaltul de aici și de reacția mașinii pe un traseu foarte solicitant.

Ținând cont că cele două echipaje din fața noastră concurează cu modele Porsche 911 GT3 Cup și Fiat Abarth 124 RGT sunt foarte mulțumit de evoluția noastră”, a spus Alex Filip, după prima zi a raliului. Alex Filip și Andrei Hicea au continuat în același ritm și pe cele 10 probe speciale de sâmbătă, reușind un final în forță. “A fost un început foarte bun de sezon în care m-am bucurat de fiecare kilometru de probă specială. Aș vrea să felicit organizatorii raliului pentru un eveniment foarte bine gospodarit și sunt încântat că pe marginea probelor speciale au fost mai mulți spectatori decât anul trecut. Cu siguranță etapa de la Cluj va fi în program și anul viitor”, a spus Alex Filip, la finalul Transilvania Rally 2018.
“Au fost două dintre cele mai frumoase zile din viața mea, iar pentru asta nu pot decât să-i mulțumesc lui Alex Filip. A fost prima noastră cursă împreună și sper că m-am ridicat la nivelul așteptărilor. Faptul că toată această experiență s-a încheiat cu o clasare pe podium este incredibil”, a spus și Andrei Hicea, copilotul echipajului.

Pentru Alex Filip următoarea participare în TER va fi la Rally d’Abruzzo în Italia, dar până atunci va mai avea câteva apariții în competiții de alergare, ciclism sau mașini istorice.

Alex Filip si Andrei Hicea sunt susținuți in 2018 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...