Podium pentru Alex Filip la prima etapă din Tour European Rally

Data publicarii:

Weekendul trecut a început un nou sezon pentru Alex Filip în Tour European Rally (TER), competiția europeană de raliuri care include câteva dintre cele mai prestigioase raliuri din Europa. Pilotul Orange a terminat pe podium la Transilvania Rally, prima etapă a sezonului.

Sezonul 2018 a început pentru Alex Filip la Transilvania Rally, desfășurat între 3 și 5 mai, prima etapă a sezonului în TER. La fel ca și până acum, Alex Filip a concurat cu modelul Renault Clio R3T, pregătit de echipa TurboTehnics din ClujNapoca, iar în dreapta sa a stat pentru prima oară Andrei Hicea.

“Am fost puțin surprins să văd că mașinile cu tracțiune spate sunt incluse în clasamentul 2WD Trophy pentru că diferențele conceptuale între modele sunt uriașe și este imposibil să ne luptăm de la egal la egal pe probele speciale, dar ne supunem regulamentului”, a spus Alex Filip, înaintea startului în cursă.

În prima zi a raliului de la Cluj au fost programate patru probe speciale, iar Alex Filip și Andrei Hicea s-au clasat de trei ori în top 3, consolidându-și poziția pe podium în 2WD Trophy. “Am intrat rapid în ritm și sunt mulțumit de modul în care s-au comportat pneurile Michelin pe asfaltul de aici și de reacția mașinii pe un traseu foarte solicitant.

Ținând cont că cele două echipaje din fața noastră concurează cu modele Porsche 911 GT3 Cup și Fiat Abarth 124 RGT sunt foarte mulțumit de evoluția noastră”, a spus Alex Filip, după prima zi a raliului. Alex Filip și Andrei Hicea au continuat în același ritm și pe cele 10 probe speciale de sâmbătă, reușind un final în forță. “A fost un început foarte bun de sezon în care m-am bucurat de fiecare kilometru de probă specială. Aș vrea să felicit organizatorii raliului pentru un eveniment foarte bine gospodarit și sunt încântat că pe marginea probelor speciale au fost mai mulți spectatori decât anul trecut. Cu siguranță etapa de la Cluj va fi în program și anul viitor”, a spus Alex Filip, la finalul Transilvania Rally 2018.
“Au fost două dintre cele mai frumoase zile din viața mea, iar pentru asta nu pot decât să-i mulțumesc lui Alex Filip. A fost prima noastră cursă împreună și sper că m-am ridicat la nivelul așteptărilor. Faptul că toată această experiență s-a încheiat cu o clasare pe podium este incredibil”, a spus și Andrei Hicea, copilotul echipajului.

Pentru Alex Filip următoarea participare în TER va fi la Rally d’Abruzzo în Italia, dar până atunci va mai avea câteva apariții în competiții de alergare, ciclism sau mașini istorice.

Alex Filip si Andrei Hicea sunt susținuți in 2018 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Jacques Villeneuve: „Hamilton trebuie să fie mai agresiv în 2022!”

Campionul mondial de Formula 1 din 1997, Jacques Villeneuve,...

ANALIZA ECHIPELOR ÎN 2021 – Aston Martin Cognizant F1 Team: ca racul

În 2021 am avut 10 echipe în lupta pentru...

ANALIZA ECHIPELOR ÎN 2021 – Alpha Tauri: supraperformanţă şi subperformanţă

În 2021 am avut 10 echipe în lupta pentru...

Cem Bolukbasi devine primul pilot din istorie care ajunge în Formula 2 din Esports

Cem Bolukbasi (23 ani) „absolvent” al seriei F1 Esports,...

Top 10: Cei mai buni piloţi de F1 ai sezonului 2021 (locurile 5 – 1)

A venit din nou acel moment. Momentul în care...

Maserati va intra în Formula E din 2023

Maserati a decis să-și anunțe întoarcerea în motorsport și...