World Rallycross: Kristoffersson devine campion mondial la Riga

Data publicarii:

Suedezul Johan Kristoffersson a câștigat matematic titlul mondial FIA World Rallycross Championship după victoria obținută în etapa de la Riga, în Letonia.

Succesul pilotului este al șaselea al sezonului și al cincelea reușit consecutiv și îi asigură atât titlul piloților, cât și titlul echipei sale, PSRX Volkswagen Sweden. Kristoffersson a urcat pe podium în toate etapele sezonului, mai puțin prima, desfășurată la Barcelona.

Avansul său de 62 de puncte din vârful clasamentului mondial este suficient pentru ca suedezul să nu mai poată pierde campionatul. Coechipierul său, Petter Solberg, se află pe poziția a doua, Mattias Ekstrom (EKS RX) și Sebastien Loeb (Team Peugeot-Hansen) fiind în urmărirea acestuia. Ekstrom și Loeb au completat podiumul etapei de la Riga, în timp ce Solberg a fost implicat într-un accident în semifinale, fracturându-și clavicula.

„Mă simt fantastic și să câștig cinci curse consecutiv este senzațional,” a spus Kristoffersson la capătul weekendului. „Este ceva ce țintesc încă din 2013 și cred că va dura ceva până îmi voi da seama ce am realizat.”

„Nu eram pregătit pentru a deveni campion mondial în acest weekend – și nici nu m-am gândit la asta până ce Petter a ratat finala. Abia atunci m-am gândit că este posibil. Sunt o persoană foarte competitivă și mereu mi-am dorit să devin campion mondial. Este un vis devenit realitate și nu pot mulțumi tuturor suficient pentru acest moment incredibil.”

Titlul european a fost câștigat de un alt pilot Volkswagen, Anton Marklund. Acesta și-a adjudecat titlul tot la Riga, unde s-a desfășurat ultima etapă din European Rallycross Championship. Suedezul i-a devansat în finalul sezonului pe Thomas Bryntesson și pe Tamas Pal Kiss.

Volkswagen s-a impus totodată și în Scandinavia Touring Car Championship, cuplul de piloți format din Fredrik Ekblom și Fredrik Blomstedt câștigând cele trei curse ale ultimului weekend din sezon. Echipa, Kristoffersson Motorsport, este condusă chiar de familia proaspătului campion World Rallycross Championship. Titlul piloților i-a revenit lui Robert Dahlgren de la Seat Dealer Team – PWR Racing.

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

„La Barcelona începe cu adevărat sezonul!” La ce ne putem aştepta de la Marele Premiu al Spaniei?

Datorită complexităţii circuitului de la Montmelo, încă din a...

Mercedes ar putea renunța la conceptul extrem al sidepodurilor la Barcelona

Mercedes nu exclude varianta renunțării la conceptul sidepodurilor minimaliste,...

Formula 1: Crypto Miami Grand Prix. Review: Cum s-a înclinat balanţa în favoarea Red Bull

Pe noul circuit din Miami în mijlocul unei atmosfere...

Ultimul erou de acţiune. 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gilles Villeneuve

Din păcate, după 8 mai 1982 despre Gilles Villeneuve...

Piloții avertizează că nu va fi o cursă reușită în Miami: „E pur și simplu teribil”

După primele antrenamente libere desfășurate pe circuitul din Miami,...

Charles Leclerc devine primul ambasador al EA SPORTS F1

Charles Leclerc, liderul clasamentului F1 înaintea cursei de la...

Războiul upgrade-urilor înainte de Grand Prix-ul de la Miami

Într-un sezon desfăşurat sub auspiciile celei mai radicale schimbări...

Porsche și Audi vor participa în Formula 1 din 2026

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a anunțat că mărcile...